Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

9ο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ - Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε. - Αθήνα, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012


Από  Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2012
Προς  Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2012







To 9ο Συνέδριο ΕΕΕΠ-ΔΤΠΕ "Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.",  θα γίνει στις 20 & 21 
Οκτωβρίου 2012 (Σαββατοκύριακο, ώρες, από 10.30 π.μ. ως 14.30)
στο συνεδριακό χώρο του C.A.I.D. - Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης, που βρίσκεται στην οδό Πολυκράτους 6 - πάροδος Πειραιώς 260, Αγ. Ιωάννης Ρέντη, κλικ στο link που ακολουθεί για το χάρτη πρόσβασης http://binged.it/MIHZ0b  

Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Tο Συνέδριο αφορά:
- Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάθε ειδικότητας με διάθεση χρήσης των Τ.Π.Ε. στην τάξη.
- Μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψήφιους διδάκτορες του πεδίου των Τ.Π.Ε. στην Εκπαίδευση.
- Επιστήμονες με ενδιαφέρον στον τομέα της αξιοποίησης των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση.
- Φοιτητές
- Φίλους της εκπαίδευσης με ενδιαφέροντα στις Τ.Π.Ε. και τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση.

Στους εγγεγραμμένους σύνεδρους θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής & ο ηλεκτρονικός τόμος πρακτικών του συνεδρίου. Για όσους θέλουν απλά να παρακολουθήσουν το συνέδριο, η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, χωρίς εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τη διαδικασία εγγραφής σύνεδρου, μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου: http://synedrio9.com

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

10/10/2012 Ανοιχτή Ημέρα Ενημέρωσης για το eTwinning!



 openday



Στις 10 Οκτωβρίου 2012, οργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού «Ανοιχτή Ημέρα ενημέρωσης για το eTwinning». Μέλη της ΕΥΥ θα βρίσκονται στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη από τις 10 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα για να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς για το eTwinning, τις δυνατότητες που προσφέρει και να παρουσιάσουν τη νέα Πύλη και το νέο Twinspace (χώρο εργασίας).
Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να προμηθευτούν το νέο βιβλίο της δράσης με τίτλο «Βιβλίο μαγειρικής eTwinning: 50 συνταγές για σχολικές συνεργασίες και επαγγελματική ανάπτυξη στην Ευρώπη». Στην παραπάνω εκδήλωση δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος μέχρι τις 9/10/2012.
(Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής)


Δηλώστε Συμμετοχή!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Λήξη 8ου συνεδρίου ΤΠΕ

Εληξαν οι εργασίες του 8ου συνεδρίου για τις ΤΠΕ στο Βόλο, με αρκετή επιτυχία αλλά και τρανταχτές απουσίες των ιθυνόντων της εδώ εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδίως των καθηγητών πληροφορικής.
 Με την ποικίλη θεματολογία του αλλά και  τη συνδρομή πολλών πανεπιστημιακών καθηγητών,  το συνέδριο απέδειξε το μεράκι αλλά και τις προηγμένες γνώσεις  μάχιμων εκπαιδευτικών σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.  Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η ρομποτική.

Το σχολείο μου παρουσίασε -μέσω εμού- θέματα διδασκαλίας της Ιστορίας με τις ΤΠΕ. Πιστεύω ακράδαντα οτι η ιστορία αξίζει καλύτερης και ενίοτε ιδιαίτερης αντιμετώπισης στο σχολείο και αυτό παρουσίασα μέσω του αγαπημένου μου E-twinning.
Και μιας και το τερπνόν ακολουθεί του ωφελίμου οι οργανωτές μάς ευχαρίστησαν με ενα ωραιότατο αποχαιρετιστήριο γεύμα σε γνωστό τσιπουράδικο του Βόλου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συναδέλφους φιλολόγους απο τη Ναύπακτο που μου έκαναν την τιμή να έρθουν και να με παρακολουθήσουν.