Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Κοινωνίας Δρώμενα- Ο Παπαδιαμάντης στην εκπαίδευση.



Σημαντικό μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη φυσιολατρία του συγγραφέα και ειδικά στο δέσιμο του με τη φύση του νησιού. Με το κομμάτι αυτό συμπορεύεται και η προσφορά αυτής της φυσιολατρίας με την εκπαίδευση. 
Πώς μπορεί, άραγε, να προσφέρει η γραφή του συγγραφέα αισθητική απόλαυση και  καταλυτική επίδραση μέσω των εικόνων της φύσης στην ευαίσθητη ψυχή των παιδιών, μέσα από τη λογοτεχνική τους καταγραφή και να δημιουργεί παράλληλα αισθητική συγκίνηση, η οποία κατάλληλα επεξεργασμένη μπορεί να οδηγήσει σε θαυμαστά αποτελέσματα και να αποτελέσει δίαυλο παιδευτικής αγωγής. Έτσι, η επαφή του μαθητή με αυτή την πραγματικότητα, προσφέρει ερείσματα και παράλληλα τη διάθεση για μια διεξοδικότερη και πιο εμπεριστατωμένη μελέτη της φύσης. 
Η ανάγνωση των έργων του Παπαδιαμάντη στο σχολείο προσφέροντας ένα γόνιμο έδαφος για διάλογο και προβληματισμό απέναντι στις καχεκτικές κοινωνικές συμβάσεις  και τη νοσηρή πραγματικότητα μια άλλης εποχής, προϋποθέτει  μια υπεύθυνη και άγρυπνη αντιμετώπιση από τον εκπαιδευτικό, μια προσέγγιση που θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των μαθητών μέσα από μια δυναμική διαδικασία διασταύρωσης ποικίλων εμπειριών.

 Κοινωνίας Δρώμενα στον Παπαδιαμάντη. 
             Εκδόσεις  Ηρα Εκδοτική


 Με τη δισέγγονη του Παπαδιαμάντη


 Με τους παρουσιαστές του Βιβλίου, κα Δανιηλίδου, κα Πρασσά, κα Μαντζώρου, κα Μπαρτζιώκα, κο Αδάμο, κα Κανταράκη( συγγραφέας του βιβλίου) και ο επιμελητής κος Κοντομήτρος.