Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

H απονομή των βραβείων δημιουργικότητας



Σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα σε αίθουσα του υπουργείου έγινε χθες 2/12/2011, η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού i-create ''100 χρόνια μετα''. Μας υποδέχθηκε η επιτροπή, ενω η κα.Τσακαρέστου, διευθύντρια της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και στη συνέχεια η υπουργός, μας μίλησαν και μας επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης τέτοιων διαγωνισμών αλλά και την δημιουργικότητα που φάνηκε οτι διαθέτουν, σε τέτοιους δύσκολους καιρούς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους. Τη συζήτηση στη συνέχεια κατήυθυνε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο διευθυντής του περιοδικού ''Διαβάζω'', οι οποίοι μας ρώτησαν για τον τρόπο που δουλέψαμε και αναπτύξαμε το υλικό μας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν το λόγο δίνοντας ο καθένας τις δικές του κατευθύνσεις της κατηγορίας που ανήκε.Διάχυτος ο ενθουσιασμός αλλά και η πρόθεση όλων να επαναληφθούν ανάλογες πρωτοβουλίες.
Παρούσα ήταν και η υφυπουργός κα.Χριστοφιλοπούλου αλλά και ο γ.γραμματέας του υπουργείου παιδείας.
Η υπουργός, στο τέλος, αφού μας απένειμε τα βραβεία συνομίλησε μαζί μας αρκετά, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα τρέχοντα  εκπαιδευτικά θέματα. Ακολούθησε γεύμα αλλά και πολλές γνωριμίες με τα συμμετέχοντα σχολεία.
Ευχάριστη ήταν η γνωριμία μας με το σχολείο Κεφάλου της Κω, που την αγαπάμε και την στηρίζουμε. Παιδιά θα σας επισκεφτούμε σύντομα. Μαρία φιλιά και καλή συνέχεια
Φιλιά και στο σχολείο πεδινής Ιωαννίνων, στην καλή συνάδελφο Λίτσα Στάμου, με την οποία συνεργαστήκαμε άψογα

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Μπράβο, μπράβο! Άξιοι! Ας είστε πάντα δημιουργικοί και δυναμικοί.

Σοφία Κανταράκη είπε...

Ευχαριστούμε Διονύση,και περιμέναμε να σε δούμε κάπου εκεί...