Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ_PART2.flv

Συνέντευξη με τον Παπαδιαμάντη

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 6 Απριλίου στο Μεταξουργείο, η εκδήλωση- αφιέρωμα για τον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από το θάνατο του Σκιαθίτη πεζογράφου. Η εκδήλωση, που έγινε με πρωτοβουλία του 3ου Γυμνασίου Βόλου και συμμετοχή του 1ου Επαλ Βόλου, απέδειξε ότι τα παιδιά όχι μόνο αγαπούν τον Παπαδιαμάντη αλλά μπορούν και να ζωντανέψουν το πνεύμα των έργων του, αναπνέοντας την δική του ατμόσφαιρα.
Την εκδήλωση τίμησαν εκτός από την εκπαιδευτική κοινότητα και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Βόλου. Προλόγισε μαζί με τις συντονίστριες και ο αξιόλογος διευθυντής του 1ου Επαλ Βόλου, κ.Ν.Κατσαβριάς, ενω οι μαθητές συντονίστηκαν απο την αξιέπαινη φιλόλογο τους κ.Κατσούδα Κατερίνα.
Η δραματοποιημένη συνέντευξη του 3ου Γυμνασίου, με «Παπαδιαμάντη» τον μαθηματικό κ.Ιντζέ, που τα παιδιά άψογα απέδωσαν με την βοήθεια της φιλόλογου τους, Κανταράκη Σοφίας, η μελοποιημένη ερμηνεία του σκοτεινού τρυγονιού από την μαθήτρια Αρετή Κατσαγεωργίου αλλά και η μεταφορά των μαθητών στη σχολική πραγματικότητα των παπαδιαμαντικών κειμένων, που δύσκολα σήμερα συναντούμε, εξέπληξαν και ενθουσίασαν το φιλοθεάμων κοινό.
Η αγάπη των παιδιών είναι για τον Παπαδιαμάντη το καλύτερο μνημόσυνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: