Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Τέλος εργασιών Α' κύκλου συνεδρίου.

Δε θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί  λιγότερο από τέλειο το πρώτο μέρος του Γ΄διεθνούς συνεδρίου στη Σκιάθο, οι εργασίες του οποίου έληξαν αισίως  χθες 1/10/2011.
Οι σύνεδροι από νωρίς  παρόντες και σε θέση μάχης,  πλην λίγων απόντων,  έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, με εισηγήσεις  που κάλλιστα  άρμοζαν και στο Β’ μέρος της Αθήνας. Μαγεμένοι από την ομορφιά του νησιού, σε συνδυασμό με τη μαγεία της  παπαδιαμαντικής  εμβάθυνσης, παρακολουθούσαν όλοι  ενεοί την ποικιλία των εισηγήσεων. Την μεγάλη έκπληξη έκανε βέβαια η παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών, κ.κ Ιερώνυμου, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες  και συνεχάρη τους συνέδρους  για το έργο τους. Παρών βέβαια και ο περιφερειάρχης  Θεσσαλίας όπως και οι τοπικές αρχές.
Το βαρύ  πυροβολικό της εκπαίδευσης μας έδωσε τα φώτα του για άλλη μια φορά, με μια ποικιλία ερευνητικού υλικού. Ο κ.Μαστροδημήτρης,  ο κ.Καλοσπύρος, ο κ.Δάλκος,ο κΝάκας,οκ Τριανταφυλλόπουλος, η κ.Χαριτίδου κ α.  Ενώ  ο δικός μας κ.Στέφος, μαζί με την γράφουσα , εισηγήθηκαν  άκρως  εκπαιδευτικά θέματα, κυρίως την ανάγκη μεγαλύτερου αριθμού διηγημάτων στο σχολείο, αλλά και την επίδραση του φυσιολατρικού στοιχείου στη διαπαιδαγώγηση . Οι  εισηγήσεις  μας  θα εκδοθούν στον τρίτο τόμο των πρακτικών του συνεδρίου, σύντομα.
Τελικά ο Σκιαθίτης πεζογράφος είναι ανεξάντλητος.
Και ακολουθεί βέβαια η Αθήνα…..

Εκλεκτοί σύνεδροι..και η μικρή μου Μαρήλια,εκκολαπτόμενη παπαδιαμαντική.


Με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ Ιερώνυμο και πιο κάτω με την κα.Φαρίνου-Μαλαματάρη ,αντιπρόεδρο της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών σπουδών, και την κα.Βασιλική Λαμπροπούλου,ψυχή του συνεδρίου.


1 σχόλιο:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

E, να μη δηλώσουμε τη ζήλεια μας;

Τόσο για το όμορφο νησί σου, Σοφία, όσο και για τις ευτυχείς συναντήσεις και στιγμές που θα σήμαινε το συνέδριο αυτό.

( Αν και απορώ ποιος ασχολήθηκε με το συνέδριο, όταν κάπου εκεί ζουζούνιζε η φοβερή - όπως όλα δείχνουν - Μαρήλια!!)