Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

8ο Συνέδριο ΕΤΠΕ στο βόλο.



 28-30 Σεπτεμβρίου 2012,   Πανεπιστήμιο θεσσαλίας,   Βόλος.

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή "Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση" αποτελεί το επιστημονικό συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ), και στοχεύει στη διαπραγμάτευση των σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων σχετικά με το πεδίο των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση.

Μετά την πρώτη του διοργάνωση στα Ιωάννινα (1999) με τον τίτλο "Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση", το Συνέδριο έχει φιλοξενηθεί από διάφορα Πανεπιστήμια σε πολλές ελληνικές πόλεις:  Πάτρα (2000), Ρόδο (2002), Αθήνα (2004), Θεσσαλονίκη (2006),  Λεμεσό (2008), και Κόρινθο (2010).
Το 8ο Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Βόλο και οργανώνεται από τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 
 Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Glogster- Διαδραστική αφίσα.

  

 



 http://www.glogster.com/

 Ενας θαυμάσιος τρόπος για τους μαθητές να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να  το χρησιμοποιήσουν σε όλη την διδακτέα ύλη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έκθεση ,την ιστορία, τα μαθηματικά, , κοινωνικές μελέτες, τέχνες, γλώσσα, την ποίηση, - σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε.

Οι μαθητές μπορούν να ανεβάσουν podcasts που δημιουργούν . Η ιστοσελίδα διαχειρίζεται επίσης προσθήκες βίντεο.


Το Glogster είναι ένα εργαλείο Web 2.0 που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικονικές αφίσες συνδυάζοντας ενσωματωμένο κείμενο, βίντεοκαι μουσική. Το Glogster μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, ως εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές παρουσιάσεις αφίσας .
  Οι χρήστες μπορούν να το βρουν δύσκολο στην πλοήγηση. Εξοικειωθείτε με το Glogster πριν από την παρουσίασή του στους μαθητές . Το σύντομο βίντεο Tutorial Glogster παρέχει λεπτομέρειες και δίνει βήμα-προς-βήμα την εισαγωγή στο Glogster EDUΣυμβουλές για τη χρήση  υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Glogster EDU.
  Εγγραφή για την έκδοση της εκπαίδευσης Glogster  γίνεται στο Glogster EDU. Αφού λάβετε e-mail επιβεβαίωσης, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 200 ​​λογαριασμούς .
  Υπάρχουν παραδείγματα προεπισκόπησης του glogs από Glogpedia, μια συλλογή με τα καλύτερα διαθέσιμα Glogs στο Glogster EDU.
Είναι ενδιαφέρουσα η σημασία της επιλογής των κατάλληλων χαρακτηριστικών,  η οργάνωση στοιχείων με τον αναγνώστη  καθώς και η ανάπτυξη ιδεών με πολλαπλούς τρόπους.Οι μαθητές  συμμετέχουν στην εκμάθηση επιλέγουν θέματα απο  ιστοσελίδες, έντυπο υλικό, βίντεο, μουσική  ερευνούν τα θέματά τους, και μοιράζονται τις γνώσεις τους χρησιμοποιώντας παρόμοια μέσα.


βίντεο οδηγιών.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Wallwisher- ενας διαδικτυακός τοίχος

http://www.wallwisher.com/

Ενα απο τα σημαντικότερα οφέλη του etwinning είναι η χρήση μιας πληθώρας λογισμικών που βοηθούν στην καλύτερη επεξεργασία του προς διαχείριση υλικού.Τέτoιο είναι και το wallwisher, που το χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε την τελική μας αξιολόγηση.
 Είναι  ενας «νέος» τρόπος επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου, με δημιουργία «τοίχων»/ πινάκων  και ανακοινώσεων με θέματα που θέλουμε. Είναι εύκολος, αποτελεσματικός και λειτουργεί όπως ένας πίνακας . Εκεί, μπορούμε να κάνουμε…ανακοινώσεις, να κρατήσουμε σημειώσεις, να δημιουργήσουμε κατάλογο με πράγματα που πρέπει να κάνουμε ή να θυμηθούμε. Μπορούμε και να συνεργαστούμε, αφού δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο στον ιδιοκτήτη του «τοίχου» αλλά και σε άλλους να τον χρησιμοποιήσουν, παρέχοντας το δικαίωμα στον δημιουργό να αποδεχθεί ή όχι τις προσθήκες των μελών.
Το wallwisher είναι ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε «τοίχους»/ πίνακες ανακοινώσεων, επιτρέποντας τη συνεργασία ομάδων, την ανάρτηση και ανταλλαγή υλικού, την έκφραση των σκέψεων και των προτάσεων των χρηστών του πάνω σε θέματα που έχουν οριστεί από πριν. Είναι μια διαδικτυακή εκδοχή ενός σχολικού πίνακα ανακοινώσεων. Οι τοίχοι που δημιουργούνται μπορεί να είναι ιδιωτικοί (για προσωπική χρήση) ή δημόσιοι. Οι χρήστες τους αναρτούν σημειώματα, κάτι σαν τα αυτοκόλλητα χαρτάκια που χρησιμοποιούμε στο γραφείο/σπίτι, τα οποία μπορούν να περιέχουν χαρακτήρες και συνδέσμους –μέχρι 160 χαρακτήρες η κάθε ανάρτηση. Ο δε δημιουργός του τοίχου μπορεί να έχει, αν το επιθυμεί, τον έλεγχο των αναρτήσεων των μελών αυτού. Η χρήση του είναι πάρα πολύ εύκολη.
Δείτε το δικό μας wallwisher .




πηγή: epimorfosi2012