Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Wallwisher- ενας διαδικτυακός τοίχος

http://www.wallwisher.com/

Ενα απο τα σημαντικότερα οφέλη του etwinning είναι η χρήση μιας πληθώρας λογισμικών που βοηθούν στην καλύτερη επεξεργασία του προς διαχείριση υλικού.Τέτoιο είναι και το wallwisher, που το χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε την τελική μας αξιολόγηση.
 Είναι  ενας «νέος» τρόπος επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου, με δημιουργία «τοίχων»/ πινάκων  και ανακοινώσεων με θέματα που θέλουμε. Είναι εύκολος, αποτελεσματικός και λειτουργεί όπως ένας πίνακας . Εκεί, μπορούμε να κάνουμε…ανακοινώσεις, να κρατήσουμε σημειώσεις, να δημιουργήσουμε κατάλογο με πράγματα που πρέπει να κάνουμε ή να θυμηθούμε. Μπορούμε και να συνεργαστούμε, αφού δίνει τη δυνατότητα, όχι μόνο στον ιδιοκτήτη του «τοίχου» αλλά και σε άλλους να τον χρησιμοποιήσουν, παρέχοντας το δικαίωμα στον δημιουργό να αποδεχθεί ή όχι τις προσθήκες των μελών.
Το wallwisher είναι ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο που μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε «τοίχους»/ πίνακες ανακοινώσεων, επιτρέποντας τη συνεργασία ομάδων, την ανάρτηση και ανταλλαγή υλικού, την έκφραση των σκέψεων και των προτάσεων των χρηστών του πάνω σε θέματα που έχουν οριστεί από πριν. Είναι μια διαδικτυακή εκδοχή ενός σχολικού πίνακα ανακοινώσεων. Οι τοίχοι που δημιουργούνται μπορεί να είναι ιδιωτικοί (για προσωπική χρήση) ή δημόσιοι. Οι χρήστες τους αναρτούν σημειώματα, κάτι σαν τα αυτοκόλλητα χαρτάκια που χρησιμοποιούμε στο γραφείο/σπίτι, τα οποία μπορούν να περιέχουν χαρακτήρες και συνδέσμους –μέχρι 160 χαρακτήρες η κάθε ανάρτηση. Ο δε δημιουργός του τοίχου μπορεί να έχει, αν το επιθυμεί, τον έλεγχο των αναρτήσεων των μελών αυτού. Η χρήση του είναι πάρα πολύ εύκολη.
Δείτε το δικό μας wallwisher .
πηγή: epimorfosi2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: