Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Εντυπωσίασε η εκδήλωση για τον Παπαδιαμάντη και Καβάφη!

Την Τετάρτη 9/4/2014 στο Αχίλλειον πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η λογοτεχνική εκδήλωση με θέμα : Παπαδιαμάντης – Καβάφης “η επικαιρότητα μέσα από την πολιτική τους διορατικότητα” .

Είναι η πρώτη φορά που ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο, ένωσαν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας μια εξαιρετική λογοτεχνική εκδήλωση, κατά κοινή ομολογία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Αθανάσιος, η αντιδήμαρχος κ. Οικονόμου, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευ/μιας κ. Αγκρή, η επί των πολιτιστικών θεμάτων παιδείας κ. Μπαρτζιώκα, ο εκπρόσωπος του διευθυντή Δευτ/μιας π. Ι.Μανίκας, η αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Γιαννουλή και πλήθος εκπαιδευτικών και μαθητών και πολιτών που απόλαυσαν μια εξαιρετική παρουσίαση επίκαιρων πολιτικών θεμάτων που αντλήθηκαν από λογοτεχνικές πηγές. Υπεύθυνες της εκδήλωσης η Σκιαθίτισσα φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Βόλου Σοφία Κανταράκη και η φιλόλογος του 3ου Λυκείου Βόλου Βασιλική Μελισσουργού.
Ο μαθητής που σαγήνευσε τους πάντες ο Αντώνης Μπουντούρης της Β’ Γυμνασίου υποδύθηκε τον Παπαδιαμάντη αποστηθίζοντας στη γλώσσα του Παπαδιαμάντη με μεγάλη ερμηνευτική ικανότητα μέρος από το άρθρο του πεζογράφου ΄’Οιωνός” προκαλώντας το θαυμασμό όλων!

Συμμετείχαν οι: του 3ου Γυμνασίοο Αντώνης Μπουντούρης,  που υποδύθηκε τον Παπαδιαμάντη, φλάουτο Κασσιανή Σκαμάγκα, κιθάρα Αντιγόνη Ζάχου, ερμηνεία κειμένων Νίκη Ρήγα, Ανθη Σταυρίδη, Φωτεινή Παλαμίδη. Χορός Κιάρα Νταιλάνη και Δήμητρα Μεντή.
3ου Λυκείου: Γιώργος Ζώκαρης, Ελένη Ζάχου, Μαρία Κατσαγεωργίου, Μαρία Κορομηλή και Ελένα Κουλουριώτη. κιθάρα η απόφοιτος Αρετή Κατσαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: