Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Εφαρμογές Web 02 για εννοιολογική -νοητική χαρτογράφηση .

  1. Slick Plan Εύκολο στη χρήση, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα διαγράμματα ροής, και στη συνέχεια να τα ενσωματώσετε στο δικτυακό σας τόπο.
  2. Thinklinkr Συνεργατική ιστοσελίδα, σε πραγματικό χρόνο, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν έναν νοητικό χάρτη αξιοποιώντας την τεχνική του καταιγισμού ιδεών.
  3. Webspiration Το γνωστό εργαλείο Inspiration διαδικτυακό με όλα τα θετικά και τα αρνητικά, δωρεάν.
  4. Diagrammr Πολύ εύκολο εργαλείο, απλό, δεν χρειάζεται εγγραφή και όταν ολοκληρώσετε το χάρτη μοιράζεστε το σύνδεσμο.
  5. Imagination Cubed Ενδιαφέρον δικτυακός τόπος, έχει αρετές για να αξιοποιηθεί μαζί με τεχνολογία αφής (π.χ. διαδραστικό πίνακα) ως εργαλείο για τη κατασκευή νοητικών χαρτών.
  6. Edistorm Λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης σε πραγματικό χρόνο μαζί με post it!
  7. Mind42 Άλλη μία συνεργατική εφαρμογή με μεγάλη ευκολία χρήσης.
  8. Mindmeister Ενδιαφέρουσα εφαρμογή γαι τη δημιουργία νοητικών χαρτών με τη δυνατότητα να τους ενσωματώσετε σε δικτυακούς τόπους blog κλπ ΑΛΛΑ και να τους έχετε στο iPhone. (Θα με έσωζε την Κυριακή)
  9. Mindomo Εξαιρετικό πρόγραμμα αλλά η ελεύθερη έκδοση του έχει μερικούς περιορισμούς. Διαμοιρασμός και σχολιασμός ανήκουν στα προτερήματά του.
  10. Bubble.us Το πρώτο λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης που είχα βρει πριν 2 χρόνια βασισμένο στο web2.0 . Πολλά προτερήματα, συνεργασία, διαμοιρασμός. Ενδιαφέρον.
  11. Creately Εξαιρετικό εργαλείο, δημιουργείτε πολύ εύκολα διαγράμματα πάσης φύσεως, τα εξάγετε πανεύκολα, συνεργατικό και φιλικό με την τεχνολογία αφής. Πρόγραμμα μπαλαντέρ!
  12. Cmap .
  13. Xmind, αρκετά ενδιαφέρον και εύκολο στη χρήση
  14. Το ConceptDraw προσφέρει  πολλές δυνατότητες αλλά δεν είναι free, προσφέρεται Trial για 15 μέρες, οπότε...
  15.  Τα ίδια ισχύουν και για το πολύ αξιόλογο Edraw.
    Για αρχή χρησιμοποιείστε το Text2Mindmap, έτσι ώστε να κατανοήσετε τη φιλοσοφία του λογισμικού.Θα το θεωρήσουν βοηθητικό και οι μαθητές, που στην πράξη θα το αγαπήσουν . 
    Στους συνδέσμους έχω αναρτήσει την παρουσίαση για τα λογισμικά που προαναφέρθηκαν, καθώς και τη χρησιμοποίηση τους στο μάθημα της Ιστορίας. 
    Πολύτιμη η συνδρομή της κ.Ελληνιάδου, την οποία και ευχαριστώ.
         
        Πηγή:ευχαριστώ και το Ars Longa Vita Brevis για την εξαιρετική δουλειά του.

        1 σχόλιο:

        Elena Elliniadou είπε...

        Εξαιρετική παρουσίαση! εμένα μ' αρέσει πολύ και το mapmyself. δες κι αυτό: http://elenelli.blogspot.com/2009/12/blog-post.html