Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ταξίδι φυγής....


 Το ταξίδι φυγής είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης στο οποίο οι  μαθητές συμμετέχουν βιωματικά   και έτσι ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για τα θέματα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. 

Ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι ένας νεαρός πρόσφυγας ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του και να αντιμετωπίσει μία σειρά από δυσκολίες και διλήμματα τόσο κατά τη διάρκεια της φυγής όσο και κατά την άφιξή του στη χώρα ασύλου.

 Το παιχνίδι απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 13 μέχρι 16 ετών και συνοδεύεται και από οδηγίες προς τους καθηγητές που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν στη διδακτική πράξη. Συγκεκριμένα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μετά τη διδασκαλία λογοτεχνικών κειμένων σχετικών με την προσφυγιά ή τη μετανάστευση, όπως για παράδειγμα μετά τη διδασκαλία του κειμένου "Ταξίδι χωρίς επιστροφή" ,της Διδώς Σωτηρίου, στην Α΄ Γυμνασίου.
 Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ακολουθεί αυτήν την πορεία: Οι μαθητές επισκέπτονται την ιστοσελίδα και επιλέγουν να παίξουν με έναν από τους δύο τρόπους που τους ζητείται (= άνοιξε σε μεγάλο παράθυρο ή άνοιξε σε αυτό το παράθυρο). Κάνουν κλικ στο παίξε, συμπληρώνουν τα ονόματά τους στο αντίστοιχο πλαίσιο και επιλέγουν το βελάκι «όχι θα παίξω χωρίς εγγραφή». Στη συνέχεια εμφανίζονται 3 ενότητες - θέματα , επιλέγουν μία από αυτές και κάνουν κλικ σε κάποιο από τα 4 νούμερα.



Ευχαριστίες στον ψηψιακό φιλόλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: