Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Οι ιδέες και η δημιουργικότητα των μαθητών μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Καμπάνια κοινωνικής ευθύνης
«Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση έχει ξεκινήσει μία καμπάνια κοινωνικής ευθύνης ενάντια στη βία στα γήπεδα, βασισμένη στις κινούμενες γελοιογραφίες του βραβευμένου δημιουργού Μιχάλη Κουντούρη. Η καμπάνια αποτελείται από τηλεοπτικά σποτάκια που προβάλλονται στην ΕΡΤ και μια πλούσια διαδραστική εφαρμογή στην πλατφόρμα www.i-create.gr.
Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα έχει δυστυχώς συνδεθεί με το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα λαμβάνει ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις, καταστρέφοντας τόσο τη χαρά του παιχνιδιού, όσο και το πνεύμα του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΔΒΜΘ, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, το Εθνικό Δίκτυο Αγωγής Τηλεόρασης και το European School Radio συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό «Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές  Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και ελληνόφωνων σχολικών μονάδων της Ομογένειας που λειτουργούν στο εξωτερικό. Οι μαθητές καλούνται να στείλουν τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα www.i-create.gr ως τις 31 Μαρτίου και να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό «Βάλε το δικό σου ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΒΙΑ». Η καμπάνιά τους μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο της εκστρατείας για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Τον Μάιο του 2012 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού σε κάθε κατηγορία με επιλογή από κριτική επιτροπή και διαδικτυακή ψηφοφορία και οι καλύτερες μαθητικές καμπάνιες θα:
    βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
    αναρτηθούν στην πλατφόρμα www.i-create.gr της Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης
    παρουσιαστούν στην τηλεοπτική ζώνη της Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης στην ΕΡΤ
Οι τρείς πρώτες διακρίσεις στην κατηγορία video-animation θα προταθούν ως υποψηφιότητες από την Εκπ. Ραδιοτηλεόραση στην κατηγορία «Ψηφιακά Μέσα που δημιουργούν οι χρήστες» στα Βραβεία MEDEA 2012. Όλες οι συμμετοχές στην κατηγορία ραδιοφωνικό μήνυμα ή ραδιοφωνική εκπομπή θα μεταδοθούν από το European School Radio.
Οι μαθητές καλούνται να πουν ΟΧΙ στη ΒΙΑ με τον δικό τους τρόπο και να βοηθήσουν να διαδοθεί το μήνυμα σε όλους όσους αγαπάνε το ποδόσφαιρο.
Οι ιδέες και η δημιουργικότητα των μαθητών μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: