Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Υπο το φως των κεριών....

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Αχίλλειον από τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου,  η εκδήλωση μουσικής και λόγου : « Συνέντευξη… με τον Παπαδιαμάντη, οι μαθητές σε ρόλο δημοσιογράφου».
Σε ένα κλίμα ιδιαίτερα κατανυκτικό με κεριά παντού να φωτίζουν  το χώρο, οι μαθητές ταξίδεψαν για άλλη μια φορά στον κόσμο του Παπαδιαμάντη. Την εκδήλωση χαιρέτισε με αναφορά στην διαχρονική και ανυπέρβλητη αξία του λογοτέχνη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κος  Ιγνάτιος.
 Στην συνέχεια και με ιδιαίτερη συγκίνηση το λόγο πήρε  η εγγονή του Παπαδιαμάντη, κ.Μελαχροινού  από τη Λάρισα που αναφέρθηκε στον πρόγονο της, και ανέλυσε το γενεαλογικό της δέντρο εντυπωσιασμένη από την όλη ατμόσφαιρα, ενώ άρωμα κατευθείαν από Σκιάθο έδωσε ο κος Κουτούμπας με ύμνους που έψαλε. Η μαθήτρια Αρετή Κατσαγεωργίου με την απαράμιλλη ερμηνεία της απέδωσε τα «Ονείρατα»  και «στα μάτια τα ψιχαλιστά».
 Παρευρέθησαν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κος Δοδοντσάκης, ο προϊστάμενος του 1ου γραφείου κος Σιούτης, η πρόεδρος των ΓΑΚ κα Αννίτα Πρασσά, η πρόεδρος της εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών κα.Καραθάνου, η κα Κιούση από την ΕΡΑ Βόλου, καθώς και πλήθος διευθυντών από τα σχολεία του Νομού.
Την εκδήλωση έκλεισε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας που συνεχάρη το σχολείο και ιδιαίτερα  τους συντελεστές της εκδήλωσης την φιλόλογο κα. Σοφία Κανταράκη και το θεολόγο κο. Νίκο Καπατσέλο που υποδύθηκε με εξαιρετική χάρη τον Παπαδιαμάντη. 


2 σχόλια:

οι μαθητές του Γ3 και Γ4 είπε...

Μπράβο σε όλους σας!Σε δύσκολους καιρούς φέρνετε ανάσα ζωής και πολιτισμού!

Σοφία Κανταράκη είπε...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ...μας δίνετε κουράγιο!!!!!