Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Quizmaker

Παρουσίαση του λογισμικού

Το Quizmake της Articulate είναι ένα δυνατό και εύχρηστο εργαλείο για τη δημιουργία ασκήσεων εξάσκησης ή αξιολόγησης. 
Οι ασκήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μέσω Η/Υ, είτε επάνω στο διαδραστικό πίνακα, είτε, τέλος, μέσω διαδικτύου. Εκτός από ασκήσεις, μπορούν να κατασκευάζονται και ερωτηματολόγια, διαγωνίσματα, κλπ. Ο εκπαιδευτικός έχει στη διάθεσή του αρκετούς τύπους ασκήσεων διαθέσιμους, π.χ. αντιστοίχησης, σωστού λάθους, πολλαπλών επιλογών ή συμπλήρωσης κενού. Έτσι, μπορεί κανείς να δημιουργήσει όσες ασκήσεις χρειάζεται, και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσει με τους μαθητές του, είτε να τις δημοσιεύσει (μία μία ή ως συλλογή) στον παγκόσμιο ιστό, προς χρήση από τους μαθητές ή άλλους εκπαιδευτικούς.



 

Σε ποιους απευθύνεται

To Quizmaker απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που χρειάζονται κάποιο εύχρηστο εργαλείο κατασκευής ασκήσεων, διαγωνισμάτων αξιολόγησης και ερωτηματολογίων. Οι εφαρμογές της σουίτας καλύπτουν όλους τους βασικούς τύπους ασκήσεων κλειστού τύπου και επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία και παρουσίαση αυτών των ασκήσεων στον υπολογιστή της τάξης, του σχολικού εργαστηρίου, είτε ακόμα και του μαθητή (π.χ. μέσω παγκόσμιου ιστού). Επίσης, χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς που παρέχουν εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
Το Quizmaker μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι από όσους δημιουργούν ερωτηματολόγια ή άλλου τύπου δραστηριότητες με ερωτήσεις και βαθμολόγηση, π.χ. για λόγους marketing, δημοσκοπήσεις, κ.α. Η Articulate προσφέρει μία μεγάλη γκάμα σχετικών προϊόντων που συνεργάζονται με το Quizmaker και επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία ολοκληρωμένων λύσεων που είναι άμεσα δημοσιεύσιμες στο διαδίκτυο.



smartedu.gr
 

3 σχόλια:

Ηώς είπε...

Κατι παρόμοιο που υπάρχει δωρεάν online και παρέχει και τη δυνατότητα παιχνιδιών είναι το quizlet. Η "ύλη" οργανώνεται σε κάρτες και υπάρχουν ασκήσεις για να τη μάθουν τα παιδιά και παιχνίδια για να γίνεται η διαδικασία πιο διασκεδαστική. Σας παραπέμπω σε μια άσκηση για λεξιλόγιο αρχαίων Ελληνικών Γ' Λυκείου στο quizlet για να δείτε περίπου πως λειτουργεί. http://quizlet.com/5260627/%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CF%8D-flash-cards/

Ηώς είπε...

Το link που έβαλα προηγουμένως δεν έγινε hot spot όπως ήλπιζα! Αυτή η διαδρομή είναι πολύ συντομότερη: http://quizlet.com/user/komninoya/

Σοφία Κανταράκη είπε...

θα το κοιτάξω, ενδιαφέρον φαίνεται..ευχαριστώ πολύ.