Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αποτελέσματα διαγωνισμού i-create.gr. 2ο πανελλαδικά στην κατηγορία blog το 3ο Γυμνάσιο Βόλου.



Τελικά η δουλειά των μαθητών μας, δε πήγε χαμένη.. Ο  Παπαδιαμάντης απέδειξε άριστα πώς μπορεί να συμβιβαστεί με την τεχνολογία.Τα παιδιά εξερεύνησαν και ανήρτησαν ψηφιακά ολες τις πτυχές της ζωής του λογοτέχνη.Εμαθαν πολλά και κατάλαβαν οτι για να εμβαθύνεις στο έργο του, ένα μάθημα μόνο δεν αρκει, οσο και αν το αναλύσεις.Δουλέψαμε απο την αρχή της χρονιάς αρκετά κείμενά του παράλληλα με την ύλη του μαθήματος.Η γλώσσα, αν και αρχικά μας προβλημάτισε, την προσπελάσαμε, γιατί όπως πάντα λέω, η αγάπη για τον Παπαδιαμάντη είναι μεταδοτική..Και ιδού το αποτέλεσμα. Επισκεφτείτε την σελίδα www.i-create.gr, στην κατηγορία Blog  (κάτω -κάτω)

9 σχόλια:

Ε. Στάμου είπε...

Σοφία μου θερμά συγχαρητήρια από καρδιάς! Κάνατε και κάνετε πολύ αξιόλογη δουλειά με τους μαθητές σου. Είστε αξιέπαινοι! Παρακολουθώ από το μπλογκ σου όλες τις δραστηριότητές σας. Και ασφαλώς ένα πολύ μεγάλο μπράβο αξίζει σε σένα που με το ζήλο και την εργατικότητά σου εμπνέεις και καθοδηγείς τους μαθητές σου.
Να συνεχίσετε με την ίδια θέρμη και στο μέλλον.
Φιλιά

Υ.Γ. Τί ωραίο που είναι το βίντεο που παίζει με φωτογραφίες του Παπαδιαμάντη! Θα προσπαθήσω κι εγώ να βρω πως δουλεύει.

Σωτηρία Σιαμαντούρα είπε...

Αξίζετε συγχαρητήρια τόσο τα παιδιά, όσο και εσύ που τους ενέπνευσες κάτι τέτοιο... Μπράβο!!!

Σοφία Κανταράκη είπε...

Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια.Οπως λέω πάντα : η αγάπη μας για τον Παπαδιαμάντη είναι μεταδοτική.

Elena Elliniadou είπε...

Συγχαρητήρια Σοφία!!! Εξαιρετική προσπάθεια!!! Θα πρέπει όλοι να νιώθετε πολύ περήφανοι και είμαι σίγουρη ότι οι μαθητές σου δε θα ξεχάσουν αυτή τη διάκριση όταν θα αναπολούν τα μαθητικά τους χρόνια. Αυτά τους μένουν και αυτά πρέπει να ενισχύουμε στην εκπαίδευση!
Μπράβο και πάλι!

Σοφία Κανταράκη είπε...

να΄σαι καλά Ελένη μου. Και τα παιδιά το ίδιο μου είπαν,θα μείνει η πιο γλυκιά ανάμνηση.

menexesthomas είπε...

Συγχαρητήρια, Σοφία! Και βέβαια συγχαρητήρια στους μαθητές σου!
Αυτός ο Παπαδιαμάντης τελικά είναι πολύ ελκυστικός. Σκέφτομαι να του ρίξω πάλι μια ματιά το καλοκαίρι γιατί θέλω να ετοιμάσω ένα θεατρικό για το σχολείο που να βασίζεται σε κάποια διηγήματά του.

Σοφία Κανταράκη είπε...

Ευχαριστώ πολύ θωμά, και ο,τι χρειαστείς..μη διστάσεις.Θα χαρώ να συνεργαστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και ένα εξ' ίσου μεγάλο μπράβο στην καθηγητριά τους! Δάγλας Πάνος-φολόλογος.

menexesthomas είπε...

Σοφία, χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία όχι να με βοηθήσεις αλλά γιατί όχι να συνεργαστούμε. Η ιδέα μου λοιπόν είναι η εξής. Σκοπεύω να ετοιμάσω ένα σπονδυλωτό έργο με σκετσάκια που βασίζονται σε διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ενώ ενδιάμεσα κάποια άλλα σκετσάκια θα βασίζονται σε περιστατικά από τη ζωή του. Για τα περιστατικά από τη ζωή του έχω υπόψη αρκετά, κάποια είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα, ένα άλλο είναι η μαρτυρία του Βάρναλη, αυτά που δεν έχω βρει ακόμα είναι τα κατάλληλα διηγήματα. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποια που να προσφέρονται για δραματοποίηση, θα χαρώ πολύ.