Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Museum Box. Cool tools for school. Web.02

museum box-ww2


Με το εργαλείο αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιχείρημα ή την περιγραφή ενός γεγονότος, ένα πρόσωπο ή μια ιστορική περίοδο, με την τοποθέτηση αντικειμένων-φωτογραφιών σε ένα εικονικό κουτί. Τι στοιχεία, για παράδειγμα, θα  βάζατε σε ένα κιβώτιο για να περιγράψετε τη ζωή σας, που  εσείς πιστεύετε  ότι ανταποκρίνονται σε αυτή;  ή τη ζωή  ενός  υπηρέτη ή ενός Ρωμαίου στρατιώτη? ή  για να δείξετε ότι η δουλεία ήταν λάθος και περιττή; 
Εργαλείο που απαιτεί κριτική ικανότητα αλλά και σωστή επιλογή των βασικών σημείων που θέλουμε να τονίσουμε, προκειμένου να δώσουμε το μήνυμα που θέλουμε.

Μπορείτε να εμφανίσετε κάτι από ένα αρχείο κειμένου σε μια ταινία. Μπορείτε επίσης να δείτε και να σχολιάσετε τις θέσεις κάποιου άλλου.
                                                     industrial revolution
 
Αν θα μπορούσατε να βάλετε έναν αριθμό αντικειμένων σε ένα πλαίσιο που θα περιγράφει τη ζωή σας, τι θα θέλατε να περιλαμβάνει; Τι νομίζετε ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει αν ήσασταν ένας στρατιώτης ή ένας βασιλιάς;  Εάν ζούσατε κατά τον  β' παγκόσμιο πόλεμο, ποια στοιχεία θα συμπεριλαμβάνατε για να κάνετε μια υπόθεση; 
 
Τι κάνει λοιπόν το museumbox;


 Το κουτί μουσείο παρέχει τα εργαλεία για να μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ο,τι θέλετε με την τοποθέτηση αντικειμένων σε ένα εικονικό κουτί. . Μπορείτε επίσης να δείτε τα κουτιά  στο μουσείο να εμπλουτίζονται και από άλλα άτομα που θα σχολιάζουν και το περιεχόμενο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή εγγραφή και ξεκινήστε ...Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για να δείτε και να πάρετε μια ιδέα.

Μια δοκιμή θα σας πείσει.....είναι απο τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για την ιστορία.
Και ιδανικό για σενάρια..

http://museumbox.e2bn.org/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: