Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Voicethread -ένα συνεργατικό, πολυμεσικό εργαλείο παρουσιάσεων.


Το Voicethread (http://voicethread.com/#home) είναι ένα συνεργατικό, πολυμεσικό εργαλείο παρουσιάσεων που περιέχει εικόνες, κείμενα και βίντεο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να πλοηγηθούν στις σελίδες και να αφήσουν σχόλια με πέντε τρόπους –χρησιμοποιώντας φωνή (με τη βοήθεια μικροφώνου ή τηλεφώνου), κείμενο, αρχείο ήχου ή βίντεο (μέσω βιντεοκάμερας). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φίλους, μαθητές και φοιτητές για να καταγράψουν τα σχόλιά τους πάνω στις συγκεκριμένες σελίδες της παρουσίασης.
Το εργαλείο αυτό:

Διευκολύνει τη συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένες «εικόνες», οι οποίες μπορεί να είναι εικόνες, βίντεο ή κείμενο.
Καθιστά δυνατή τη συζήτηση ή τα σχόλια μέσω τηλεφώνου, μικρόφωνου υπολογιστή ή τυπωμένων σχολίων.
Επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να παρουσιάσει με οπτικό τρόπο διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το μάθημά του
Βοηθά τους εκπαιδευτικούς να «δουν» και να «ακούσουν» πως οι μαθητές εμπλέκονται με τη διαδικασία

Πλεονεκτήματα:
• Είναι δωρεάν στη χρήση
• Μπορεί να υποστηρίξει πολλές διαφορετικές ταυτότητες (διαφορετικούς σχολιαστές εικονικούς αντιπροσώπους) με ένα μόνο λογαριασμό στο Voicethread, συνδέοντας τις ταυτότητες με αυτόν. Δίνεται η δυνατότητα να αλλάζεις εύκολα ταυτότητα χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσεις διαφορετικό κωδικό.
• Μπορεί να εισαχθεί οπουδήποτε επιτρέπεται HTML κώδικας
• Υποστηρίζει πολλά διαφορετικά πρότυπα αρχείων – PDF, Microsoft Word, Excel, and PowerPoint, εικόνες και βίντεο. Εισάγει εικόνες από το Flickr, το Facebook, και το διαδίκτυο -web.
• Προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης των σχολίων
• Βοηθά στην ενεργητική εμπλοκή των συμμετεχόντων οι οποίοι παρουσιάζουν τις απόψεις τους καταγράφοντας τα σχόλιά τους (χρησιμοποιώντας μικρόφωνο, κάμερα, ή πληκτρολόγιο)

Μειονεκτήματα:

• Για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο.
• Μπορείς να το «καταφορτώσεις» με όλα τα σχόλια των συμμετεχόντων και να το έχεις εκτός σύνδεσης, να το αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου, να το αντιγράψεις σε ψηφιακό δίσκο, να το έχεις σε MP3 ή σε κινητό τηλέφωνο.
Η καταφόρτωση, όμως, είναι με αντίτιμο….
Φυσικά, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εργαλεία καταγραφής της οθόνης για να το καταγράψουν
Επίσης υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί στο δωρεάν λογαριασμό, όπως στο μέγεθος των αρχείων, στο συνολικό διαθέσιμο χώρο, στον αριθμό των παρουσιάσεων (όχι πάνω από τρεις παρουσιάσεις ταυτόχρονα. Θα πρέπει ή να χρησιμοποιήσεις περισσότερες από μια ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή να σβήνεις τις παρουσιάσεις που δε χρειάζεσαι)
Πώς να εγγραφείς και να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο:
Για να δει κάποιος τα δημοσιευμένα Voicethreads δεν χρειάζεται να κάνει εγγραφή. Αλλά για να δημιουργήσει τα δικά του Voicethreads χρειάζεται εγγραφή και η παροχή μιας πραγματικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης.



Απο την ομάδα μας στο ΠΣΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: