Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δωρεάν εργαλεία της Microsoft για την εκπαίδευση

Δωρεάν εργαλεία της Microsoft για την εκπαίδευσηΔωρεάν εργαλεία της Microsoft για την εκπαίδευση
H Microsoft προσφέρει δωρεάν βοηθήματα και εργαλεία για τους εκπαιδευτικούς, με σκοπό να βοηθήσουν και να εμπνεύσουν μαθητές όλων των ηλικιών. Η πρόσβαση τους από το διαδίκτυο αλλά και η χρήση τους είναι εύκολη, και η αλληλεπίδραση και παραγωγικότητα που παρέχουν είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε πολλούς τρόπους διδασκαλίας.
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για να συμπληρώσει το σχεδιασμό των μαθημάτων και να εμπνεύσει στους μαθητές να θέλουν να μάθουν ακόμα περισσότερα. Μερικά από αυτά είναι: 


AutoCollage 

Διαλέξτε ένα φάκελο στη συλλογή φωτογραφιών, πατήστε ένα κουμπί και σε λίγα λεπτά το AutoCollage σας παρουσιάζει ένα μοναδικό ενθύμιο για να εκτυπώσετε ή να στείλετε με email. Το κολάζ φωτογραφιών δημιουργεί πάντα μεγάλη συμμετοχή στην τάξη .

Για να το κατεβάσετε δωρεάν κάντε την εγγραφή σας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνεργατών στην Μάθηση www.partnersinlearningnetwork.com

Photosynth 

Πάρτε μια συλλογή από φωτογραφίες από την ίδια τοποθεσία ή το ίδιο αντικείμενο και αυτόματα δημιουργήστε μια αλληλεπιδραστική 3D εμπειρία προβολής. Μοιραστείτε χώρους και πράγματα που σχετίζονται με το μάθημα χρησιμοποιώντας κινηματογραφική ποιότητα και καταπληκτική ψηφιακή λεπτομέρεια.

SongSmith 

Το Songsmith δημιουργεί μουσικές συνοδείες. Μόλις επιλέξετε ένα μουσικό στυλ, τραγουδήστε σε ένα μικρόφωνο στο PC και το Songsmith θα δημιουργήσει το τελικό μουσικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να δημιουργήστε τραγούδια, να τα μοιράσετε και να τα καταχωρήστε ηλεκτρονικά.

Για να το κατεβάσετε δωρεάν κάντε την εγγραφή σας στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνεργατών στην Μάθηση www.partnersinlearningnetwork.com

Worldwide Telescope 

Το WW Telescope συγκεντρώνει εικόνες από τα καλύτερα δορυφορικά και εδάφους τηλεσκόπια στον κόσμο. Χρησιμοποιήστε το για κάθε είδους περιήγηση του νυχτερινού ουρανού, των πλανητών και γαλαξιών. Περιλαμβάνει και αφηγηματικές ξεναγήσεις.
Εργαλεία που ενσωματώνονται στο Office 

Mouse Mischief 

Πως θα κάνετε μια απλή παρουσίαση πιο συμμετοχική? Με το Mouse Mischief, που ενσωματώνεται στο Microsoft PowerPoint 2010 και Microsoft Office PowerPoint 2007, μπορείτε να εισάγετε ερωτήματα, δημοσκοπήσεις και δραστηριότητες στις διαφάνειες του μαθήματος. Έτσι οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά χρησιμοποιώντας τα δικά τους ποντίκια για να επιλέξουν, κυκλώσουν, διαγράψουν ή να σχεδιάσουν απαντήσεις στην οθόνη.

Microsoft Interactive Classroom 

Αυτό το Πρόγραμμα ενσωματώνεται με τα προγράμματα Microsoft PowerPoint 2010, Microsoft Office PowerPoint 2007, Microsoft OneNote 2010, και Microsoft Office OneNote 2007. Με το Digital Interactive classroom μπορείτε να συνεργαστείτε με τους μαθητές επιτρέποντας την δημιουργία δημοσκοπήσεων στην τάξη με την χρήση του PowerPoint σε πραγματικούς χρόνους. Επίσης μπορείτε να ανταλλάξετε άμεσα υλικό με τους μαθητές με την χρήση OneNote. 

Microsoft Mathematics Add-In for Word and OneNote 

Το Microsoft Mathematics Add-In for Word and OneNote δουλεύει με τα προγράμματα Microsoft Word 2010, Microsoft Office Word 2007, και Microsoft OneNote 2010. Με αυτό το πρόσθετο πρόγραμμα για το Office, μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά πιο ενδιαφέροντα μεταφέροντας μαθηματικές εξισώσεις, υπολογισμούς και γραφήματα μέσα σε έγγραφα Word και OneNote. Παράλληλα έχετε διαθέσιμη μια εκτεταμένη συλλογή από μαθηματικά σύμβολα και δομές ώστε να είναι εύκολη και ξεκάθαρη η παρουσίαση μαθηματικών εκφράσεων, ενώ μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε γραφήματα σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: